MOGELIJKHEDEN

BADKAMERS

De natte ruimtes in huis zijn bij uitstek de ruimtes die van oudsher worden betegeld. Grootformaat tegels voegen een nieuwe dimensie toe. Met een hoogte van 260 of 324 cm is het mogelijk om (bad)kamerhoog keramiek aan te brengen. De tegels van respectievelijk 120 of 162 cm breed worden naadloos op elkaar aangesloten. Een tijdloze en duurzame manier van betegelen, die maakt dat de badkamer eenvoudig schoon te houden is. Het oppervlak van de keramieken tegels is niet poreus. Tandpasta en cosmetica laten geen blijvende sporen na. De grootformaat tegels zijn verkrijgbaar in allerlei dessins en structuren. Bijvoorbeeld in natuursteen en hout, maar ook met de zachte look van suède of leer.

BENIEUWD NAAR
ONZE BADKAMERPROJECTEN?

BEKIJK

INTERIEUR

De grootformaat keramieken tegels geven het interieur van elk kantoorgebouw een enorme uitstraling. Steeds meer (interieur)architecten ontdekken de voordelen van extreem grote tegels. Minder voegen betekent meer hygiëne, maar ook een fraaie aanblik. De tegels hebben een lange levensduur, ze zijn slijtvast en absorberen geen vloeistoffen. Ze zijn zelf bestand tegen allerlei chemische stoffen. Dat maakt de toepassing voor ruimtes die intensief worden gebruikt ideaal.

De tegels zijn gemakkelijk schoon te houden, daarom worden ze ook steeds vaker in restaurants gebruikt. Omdat de tegels in allerlei dessins en texturen verkrijgbaar zijn kan de optimale hygiëne worden gecombineerd met een warme uitstraling. De tegels zijn verkrijgbaar in een dikte van 3 mm. Meestal is het niet noodzakelijk om de ondergrond te verwijderen. Een verbouwing is gemakkelijk en sneller klaar.

BENIEUWD NAAR
ONZE INTERIEURPROJECTEN?

BEKIJK

VLOEREN

Keramieken tegels zijn verkrijgbaar in soorten en maten. Met moderne technieken kan bijna elke kleur en elke textuur op een tegel worden aangebracht. Voor de een is een natuurstenen look met openboek marmer het ideaal, een ander wil misschien een houtlook met aansluitende nerfstructuur. Met de grootformaat tegels die wij zetten, zijn de mogelijkheden eindeloos.

Het formaat van vloertegels wordt de laatste jaren steeds groter. Tegels van 60 x 60 cm zijn eigenlijk al standaard. Ximia gaat verder! Het formaat 150 x 150 is geen uitzondering. De grootformaat tegelvloeren zijn kleurecht, makkelijk schoon te maken, krasbestendig en daardoor geschikt voor intensief gebruik. De tegels zijn in tegenstelling tot natuursteen niet poreus. Als u een glas rode wijn laat vallen, zou bij een marmeren vloer een rode vlek kunnen ontstaan. Een keramieken vloer maakt u makkelijk schoon en er zullen geen vlekken achterblijven.

BENIEUWD NAAR
ONZE VLOERPROJECTEN?

BEKIJK

KEUKENS

Als hygiëne geen issue was, welk materiaal zou je dan kiezen voor je keuken? Met een eindeloze keus aan dessins kun je met grootformaat tegels je keuken inrichten zoals je wilt. De keramieken tegels die wij gebruiken voor het bekleden van werkbladen, keukenkastjes en wanden zijn zo groot, dat er nauwelijks voegen zichtbaar zijn. De extreem grote tegels zijn bovendien bestand tegen krassen en hoge temperaturen. Zet gerust je hete pannen op het keramieken werkblad. De tegels zijn niet poreus, dus er is geen risico op absorptie van vloeistoffen zoals rode wijn. Felgekleurde kruiden zoals paprikapoeder en saffraan laten geen vlekken achter.

Kies je ideale keuken met de look van marmer, hout of zelfs fluweel. De tegels zijn zo dun dat ze ook geschikt zijn als bekleding van bijvoorbeeld keukenkastjes of eettafels.

BENIEUWD NAAR
ONZE KEUKENROJECTEN?

BEKIJK

MEUBILAIR

De grootformaat tegels waarmee wij werken zijn dun en licht van gewicht. Wij verwerken tegels van 3 mm dik als plaatmateriaal op een houten of metalen ondergrond. Het geeft een heel bijzonder effect om hiermee tafels of kasten te bekleden. Denk daarbij aan eet- of vergadertafels die met een grote tegel als deklaag een bijzonder stijlelement in uw interieur zijn. Kijk hoe stijlvol wastafelmeubels, kledingkasten en keukenkasten zijn, als wij wanden of deuren met keramiek bekleden. Wij kunnen de tegels in de hoeken naadloos op elkaar aan laten sluiten.

Meubilair dat bekleed is met keramiek is geschikt voor binnen en buiten, krasbestendig, kleurvast en gemakkelijk schoon te houden. U heeft bovendien een eindeloze keus in dessins en texturen. Kies voor stijlvol keramiek in de look van hout, marmer, beton of een uni kleur aangepast aan uw interieur.

BENIEUWD NAAR
ONZE MEUBILAIRPROJECTEN?

BEKIJK